'A Breath of Fresh Air' op de piste

X-Socks Wintersport collectie

Tijdens een dagje op de piste sta je gemiddeld zes uur in je skischoenen. Na een lange dag in de sneeuw trek je je skischoenen uit en wordt je geconfronteerd met bezwete, zware voeten. Met X-Socks niet! Dit jaar slaat X-Socks met de campagne 'A Breath of Fresh Air' een nieuwe weg in. X-Socks biedt kwalitatief hoogwaardige sokken voor de optimale beleving van elke sport, gebaseerd op de specifieke wensen van de doelgroep.

Het vaak dikke en ruwe materiaal van sokken en de inspannende manier van bewegen zorgt ervoor dat de temperatuur in je skischoenen stijgt. Hierdoor stijgt ook de temperatuur van de voet, waardoor de voet opzwelt en de skischoen strakker om de voet komt te zitten. Met drie baanbrekende innovaties biedt X-Socks een systeem dat de voet optimale omstandigheden in de skischoen geeft:

AirConditioning Channel
Deze innovatieve feature voert warme lucht, en dus vocht, op slimme wijze van de voet tijdens het skiën. Door de pompbeweging wordt tevens frisse, koele lucht aangevoerd, zodat het voetklimaat optimaal blijft en de kans op blaren tot een minimum wordt beperkt.

Air-Flow Ankle Pads
Dankzij deze innovatie worden de enkels optimaal beschermd, zonder de ventilatie van het AirConditioning Channel te beïnvloeden.

Traverse AirFlow Channel
De pompende beweging van de voet wordt gebruikt om de temperatuur te reguleren door drie kanalen, die zijn geïntegreerd in het materiaal en daardoor bijna niet opvallen. Maar, de drager voelt het effect optimaal!

Highlights uit de X-Socks Wintersport collectie

X-Socks Ski Silk Merino
Zacht, warm en voorzien van verschillende technische features, dat is de X-Socks Ski Silk Merino. Dankzij gepatenteerde klimaatregulerende technologieën wordt vocht effectief afgevoerd. Hierdoor wordt voorkomen dat het fijne merino wol verzadigd raakt met vocht. Het resultaat? Skisokken die buitengewoon comfortabel zijn om te dragen, met als bonus een uitgekiend systeem van beschermers die je voeten effectief ondersteunen. Naast de allerbeste merino wol is de X-Socks Ski Silk Merino, zoals de naam al aangeeft, ook voorzien van zijde. Het hoge percentage zijde zorgt voor een effectieve klimaatregulering. Hierdoor blijven je voeten op de meest ideale temperatuur.

X-Socks Ski Junior
Een top design en kwalitatief hoogwaardige technologieën voor sportieve kids! De X-Socks Ski Junior beschermt de voeten en kuiten, waardoor je kids minder kans hebben op verwondingen en verzekerd zijn van het allerbeste voetklimaat. Dit junior model is voorzien van dezelfde features als de X-Socks modellen voor volwassenen: het Traverse AirFlow Channel Systeem en het AirConditioning Channel voeren vocht effectief weg, houden de voeten droog en reguleren de temperatuur. Protectors bij de tenen, het scheenbeen en de kuit, en het schokabsorberende garen Robur, bieden het best mogelijke comfort en de allerbeste bescherming.

X-Socks Ski Control 2.0
Uitdagende pistes backcountry terreinen en afdalingen waarvan het zweet je uitbreekt. Precies hiervoor zijn de X-Socks Ski Control 2.0 ontwikkeld! Vijftien innovatieve details en gepatenteerde functies voor een superieure sneeuwervaring. Een exacte krachtoverbrenging naar de ski en een prestatieverhogende klimaatcontrole staan bij de X-Socks Ski Control centraal. Vochtige warme lucht wordt via het Traverse AirFlow Channel System, dat zich in het anatomisch gevormde voetbed bevindt, en het AirConditioning Channel afgevoerd. Onaangename geurtjes en blaren worden zo voorkomen.

Op alle X-Socks krijg je maar liefst twee jaar garantie!