'A Breath of Fresh Air' tijdens je hardlooprondje

X-Socks Running collectie

Hardlopen is genieten, ontspanning, een uitlaatklep. Maar soms is hardlopen ook keihard bikkelen. Je voelt je voeten branden na een lange run en je ontkomt dan ook niet aan warme, vochtige voeten. Met X-Socks wel. Dit jaar slaat X-Socks een nieuwe weg in met de campagne ‘A Breath of Fresh Air’. X-Socks biedt kwalitatief hoogwaardige sokken voor de optimale beleving in elke sport, gebaseerd op de specifieke wensen van de betreffende doelgroep.

Het vaak dikke en ruwe materiaal van sokken en de inspannende manier van lopen zorgt ervoor dat de temperatuur in je schoenen stijgt. Hierdoor stijgt ook de temperatuur van de voet, waardoor de voet opzwelt en de schoen strakker om de voet komt te zitten. Met drie baanbrekende innovaties biedt X-Socks een systeem dat de voet optimale omstandigheden in de schoen geeft:

AirConditioning Channel
Deze innovatieve feature voert warme lucht, en dus vocht, op slimme wijze van de voet tijdens het hardlopen. Door de pompbeweging wordt tevens frisse, koele lucht aangevoerd, zodat het voetklimaat optimaal blijft en de kans op blaren tot een minimum wordt beperkt.

Air-Flow Ankle Pads
Dankzij deze innovatie worden de enkels optimaal beschermd, zonder de ventilatie van het AirConditioning Channel te beïnvloeden.

Traverse AirFlow Channel
De pompende beweging van de voet wordt gebruikt om de temperatuur te reguleren door drie kanalen, die zijn geïntegreerd in het materiaal en daardoor bijna niet opvallen. Maar, de drager voelt het effect optimaal!

Highlights uit de X-Socks Running collectie

X-Socks Speed Two
Om de voet nog beter te ventileren, is het voetbed van de X-Socks Speed Two voorzien van een fijne structuur van ademende en luchtige CentralFlow Aircool Stripes. Deze lopen centraal naar beneden door het AirConditioning Channel. Dit kanaal pompt de warme en vochtige lucht bij elke stap uit de schoen en trekt frisse, koele lucht aan. Hierdoor blijven je voeten droog en dus vrij van blaren. Het materiaal Skin Nodor werkt bacteriewerend.

X-Socks Run Energizer
De X-Socks Run Energizer helpt je energie te besparen door de bloedsomloop te bevorderen en ongewenste trillingen te verminderen. In een later stadium kun je deze bespaarde energie weer inzetten. De gedoseerde compressie vermindert tevens de kans op trombose. Daarnaast zorgt het ventilatiesysteem met AirConditioning Channel voor een aangenaam voetklimaat: je voeten blijven droog en worden beschermd tegen blaren en wondjes.

X-Socks Marathon
Hoe langer we lopen, en zeker op een harde, eentonige ondergrond, hoe meer moeite het kost voor onze voeten. De nieuwe Supination Bandage in de X-Socks Marathon ondersteunt de natuurlijke afrolbeweging van de voeten optimaal en zorgt ervoor dat de voeten niet naar binnen of buiten draaien. Hierdoor is de loper beter beschermd en rent efficienter. Speciale protectors zorgen voor optimale bescherming en het unieke AirConditioning Channel zorgt voor een continue luchtcirculatie.

En wat helemaal uniek is: op alle X-Socks krijg je maar liefst twee jaar garantie!